top of page

Viirukite ja tõlvikute kasutamine

Viirukeid ja tõlvikuid on kasutatud aastatuhandeid erinevate usundite ja religioonide rituaalides. Lõhnade mõju meie tervisele - ajule ja kesknärvisüsteemile - on samuti teaduslikult tõestatud. See artikkel seletab milleks ja kuidas viirukeid ja tõlvikuid kasutada.


Salvei ja Palo Santo tõlvikud

Kuidas viirukid ja tõlvikud meile mõjuvad?


Taimede ja viirukite põletamine on iidne tava. Taimesuitsu abil puhastatakse nii õhku kuid ka inimest nii vaimselt kui füüsiliselt. Tõlvikute ja viirukite põletamise traditsiooni peetakse üle maailma väga paljudes erinevates kultuurides, eriti aga vaimsetes ja religioossetes traditsioonides. Erinevate taimsete aroomide sisse hingamine ja kodu meele järgi lõhnastamine aitab toime tulla emotsionaalse tasakaalutuse ja vaimsete kriisidega kuna lõhnad aktiveerivad või rahustavad mandelkeha ehk amügdalat, mis asub meie ajus. Mandelkehas paiknevad kõik meie mälestused, hirmud ja ka rõõmud, foobiad ning ka põgene-või-võitle funktsioon. Vahel on mandelkeha funktsioonid häiritud, kuid lõhnamolekulid aitavad seda tasakaalustada.


Viirukite ja tõlvikute kasutamine ei ole ainult indiaanlaste traditsioon. Selle traditsiooni kohta on leitud tõendeid ka Kreekast, Egiptusest, isegi Lähis-Idast ja Suurbritanniast ning ka siit, Euroopast. Näiteks Aasia rahvas keskendus viirukisuitsu kasutades rohkem kehapunktidele, lükates suitsu energiapunktidesse, et tuua esile kehas ja vaimus tervendust.

Viirukite ja tõlvikute kasutamine

Selleks, et tõlvikust kasu lõigata, ei pea seda üldse palju põletama. Piisab sellest, kui tõlvik on leegi üles võtnud ja sa selle ära kustutad. Alati saad sa tõlviku uuesti süüdata, kui sulle tundub, et suitsu väheks jäi. Oluline on, et järgiksid ohutusnõudeid, kuna lahtine leek võib ümberkaudsed kergest süttivad esemed süüdata. Wicca traditsiooni kohaselt ei ole soovitatav leeki oma hingeõhuga ära kustutada, kuna see tühistab taotluse, millega leek süüdati. Kui aga sisemine kompass seda teha soovitab, tuleb seda järgida. Muidu aga kustuta tõlvikud ära neid kiiresti edasi-tagasi raputades.


Küünalde kustutamiseks on samuti mitmeid erinevaid viise. Millised variante ja millist soovitame meie, saad lugeda siit.


Kodu või iseenda energeetiliseks puhastamiseks või tasakaalustamiseks tõlvikute abil tee kindlaks, mida soovid saavutada. Kõik taimed mõjutavad meid erinevalt. Näiteks salvei puhastab õhku, tasakaalustab stressis meelt ja keha. Palo Santo leevendab samuti stressi, kuid leevendab ka valu, kaitseb ja soodustab vaimsete kogemuste ja õppetundide mõistmist.


Tõlvik tuleb süüdata otsast. Kui tõlvikust suitseb, alusta iseendast. Puhu tõlviku suitsu suuga, käega või linnu sulega oma kätele, kehale, väekeskusele ja südamekeskusele. Ära unusta oma jalgu. Kui oled sellega ühel pool saad liikuda edasi, et puhastada kodu õhku samal meetodil.


Kui soovid oma kodu negatiivsest energiast puhastada tuleks vanade õpetuste järgi sul viiruki- või tõlvikusuitsuga liikuda vastupäeva. Kui oled oma kodu suitsutamisega lõpetanud, võid soovi korral avada uksed ja aknad tuulutamiseks. Olenevalt aastaajast, võib tuuldumisele kuluda 5-30 min.




7 views0 comments
bottom of page