top of page

Milliseid õlisid ja lõhnu VonWicca toodetes kasutatakse?

Paljude lõhnaküünalde aroomidest võib tunda keemilist lõhna või teisi ebameeldivaid kõrvalnoote, seda ka põlemisel. VonWicca kvaliteetne tooraine ja kriitiline toomisprotsess toob esile puhtad aroomid, mis on vastukaaluks paljudele turul saadavatele lõhnaküünaldele.


Paljud lõhnavad õlid nagu eeterlikud õlid ja aroomiõlid saadakse looduslikest komponentidest. Kas taime juurtest, õitest, lehtedest vmt. Väga paljud aroomiõlid ja eeterlikud õlid on tänapäeval sünteetilist päritolu ning kahjuks sünteetiliste lõhnade arv turul aina kasvab. Mida sünteetilisem on küünaldes kasutatavad õlid, seda ohtlikumad on nad meie ja meie lähedaste tervisele. Looduslikul viisil saadud lõhnad on jätkusuutlikud ja tervislikud. Sel põhjusel peame VonWicca´s oluliseks teada meie toodetes kasutatavate toorainete tootjate tausta ja nende keskkonnasäästliku majandamist.

Näiteks roosiõli (mida kasutame küünlas No. 90) toodetakse mitmetes riikides üle maailma. Roosiõli saadakse väga keeruka destilleerimise teel ning 5ml roosi eeterliku õli destilleerimiseks läheb tarvis umbes 8000 roosiõit. Meie No.90 roosilõhnalise küünla sisse kulubki hinnanguliselt umbes nii palju roosiõisi. Roosiõied on väga õrnad ning nendest eeterliku õli kättesaamiseks ei tohi rõõsiõis saada kannatada ja seetõttu korjatakse neid käsitsi. Et saada kõrgkvaliteetset roosiõli tuleb korjatud roosiõied destilleerimismasinasse panna juba samal päeval, muidu saavad need hukka ning roosiõli kvaliteet kannatab oluliselt.

Roosiõlii saamine on aeganõudev ning kulukas protsess mille tõttu on roosiõli ka üks turu kallim.


Meie küünalde valmistamisprotsess algab ammu enne, kui meie oma hubases Saaremaal paikenvates katlates vaha sulama sätime. Tänu kõikidele nendele nüanssidele valmibki meie No.90 elujõuline, puhas elegantne ja luksuslik roosilõhnaline küünal.


Aroomiõlide, eeterlikeõlide ja lõhna essentside puhtuse eest vastutab meie brändiküünalde tootmises Ingrid. Ingrid - “ Puhas kvaliteet tooraines tagab lõppprodukti parima kvaliteedi ja loob identiteedi.”



16 views0 comments
bottom of page