top of page

Miks me ennast ei armasta?

Mõnikord võib eluraskuste all varjuda hing, kes on unustanud, kuidas iseennast armastada. See unustus võib olla lapsepõlve kaugesse äärealasse peidetud traumade tagajärg või olla kujunenud sotsiaalse surve ja üle võimete ning ebarealistlike ootuste mõjul.


Meid piiravad tihti meie endi sisemiste häälte koor, mis sosistavad meile, et me pole piisavalt head, piisavalt tugevad või piisavalt ilusad. Kui me vaid peegeldame teiste inimeste arvamusi või mõõdame end läbi sotsiaalmeedia filtreeritud reaalsusega, võime kiiresti kaotada oma sisemise vastupidavuse ja kompassi.


Aga kujutage ette elu, kus enesearmastus on kui pidev soe päikesevalgus, mis valgustab meie sisemist maailma. See päikesevalgus annab meile emotsionaalse tasakaalu, peegeldades rahu ja selgust kõigesse, mida ette võtame.

"Tähendusrikkad suhted inimeste vahel on see, kus me anname mitte ainult endale, vaid ka teistele ruumi kasvada,"

Kui me armastame ennast, loome aluse tervetele ja tähenduslikele suhetele teistega. Ja kummalisel kombel toimib see teistpidi ka - kui loome tähendusrikkaid suhteid, hakkame ennastki armastama.


Just tähendusrikkad suhted inimeste vahel on see, kus me anname mitte ainult endale, vaid ka teistele ruumi kasvada, õitseda ja olla parimad versioonid iseendast.


Enesearmaatuse tunne ja meeleseisund ei toida mitte ainult meie hinge, vaid ka meie keha ja meelt. See julgustab meid valima tervislikumaid eluviise ja hoolitsema enda eest nii vaimselt kui ka füüsiliselt. Siis ei ole enesekindlus ja eneseväärtustamine enam võõrad mõisted, vaid osa meie igapäevasest elust.


Ja mis kõige tähtsam, kui me armastame ennast, siis me kiirgame seda armastust ka ümbritsevasse maailma. Meist saab valgus mitte ainult iseendale vaid ka teistele, mis võib juhendada, julgustada ja inspireerida teisi nende enda enesearmastuse teekonnal.


Kui me iseend armastame siis kõnnime läbi elu teadmisega, et oleme armastatud ja hoitud ja see teadmine imbub igasse hetke, igasse naeratusse ja igasse jagatud kallistusse.


Seega, kui sinul on hetki, mil unustad iseenda väärtuse, pööra pilk selle sisemise päikese poole. Lase enesearmastusel end soojendada ja meenutada, et sa pole üksi. Iga päev, mil armastad iseennast, on päev, mil annad endale ja maailmale kingituse — kingituse olla õnnelikum, tervem ja täiuslikum inimene.


Kokkuvõttes, enesearmastus ja enese eest hoolitsemine on aluseks tervele ja rahuldust pakkuvale elule, mis omakorda aitab sul olla parem partner, sõber ja inimene.


Kui sa ei oska millestki alustada, mine vaata üht meie Instagrami postitust enesearmastust voimendavate tegevuste kohta. Kui sa soovid rohkemate enesearmastuse ja enese eest hoolitsemise edendamise tegevuste kohta teada saada, liitu meie uudiskirjaga ja jälgi meid sotsiaalmeedias.

24 views0 comments
bottom of page