top of page

Ei eksisteeri "üht ja ainsat" vaimsust

Enamik vaimseid õpetajaid õpetavad endi tõlgendust mingist vaimsest praktikast. Tihti need tõlgendused praktikatest segatakse oma isiklike kogemustega. Ja see on tegelikult loogiline, sest ei saa õpetada midagi, millest sa midagi ei tea. Kahjuks on tänapäeval paljud vaimsed juhid ja õpetajad ühtede ja samade vaadetega mis on viinud selleni, et kogu kättesaadav materjal kipub iseennast kordama. Või õpetatakse kellegi teise tõlgendust ikka ja jälle mistõttu läheb palju asju tõlkes kaduma ning õpilased jäävadki õpilasteks saavutamata meistri teadvuse seisundit ja oskusi.


Üks inimene istumas mäe tipus kalju ääres
Individualistlik maailmavaade

Ka korraldatakse palju grupisündmusi, et "avardada oma teadvust" või "kasvada iseendaks" jne. See lähenemine ei ole alati aga kõigi jaoks sobiv. Nagu nt minu jaoks. Esiteks maksavad sellised koosviibimised suuri summasid ja tihtilugu seovad nende korraldajad osalejate väärtuse makstava rahasummaga. Ühest küljest võib mõni inimene uskudagi, et see, mis ta annab välja tuleb talle kümnekordselt tagasi. Teisest küljest aga kehtivad seadused, mille alusel ei ole alati määravaks see, mida endast välja antakse vaid see, kuhu seda antakse. Niisiis on üks osa inimesi hädas vaimse kasvuga ning neist saavad rahutud rändajad, kes aina otsivad. Mina olin üks neist.


Oma otsingutel avastasin Wicca. Ja Wiccat uurides leidsin, et ma ei leia naljalt ühe ja sama teoloogia, sümboolika ja rituaalide all töötavaid Wiccasid, sest ei ole suudetud omavahel kokku leppida, mis on see "üks ja ainus õige" lähenemine. Oma otsingutel sattusin ma kokku suurel hulgal nii coven'isse kuulunud Wiccadega kui ka üksinda praktiseerivatega. Avastasin üsna pea, et Wicca on individualistlik religioon, elustiil ja elufilosoofia ning just selle tervisliku ja toetava individualismi tõttu ei ole ükski Wicca vorm tõusnud üle teiste neid valitsema ja maha suruma. Seegi, millest mina siin kirjutan on vaid üks viis Wicca õpetusi oma elus rakendada ning need on pigem juhised, mille suunas saad sina vaadata. Oma tee tuleb igaühel avastada ja läbida ise. Wiccas me põimime erinevaid religioone, filosoofiat ja praktikaid ning see Wicca mida mina edasi annan on äärmiselt kaasajastatud, et see sobiks meie kaasaegsesse maailma, et see kasvaks ja areneks nagu areneb meie maailm, et meie uskumused ja õpetused ei jääks ajale jalgu. See iseenesest ongi ka see, mida Wicca õpetab. Areneda, kasvada, kohaneda.


Kõik see, millest siin Wicca blogis kirjutatakse ei ole ma ise avastanud ja välja mõelnud vaid paljuski, suurem osa, on õpitud juhatuste kaudu erinevate õpetajate käe all. See, kuidas ma Wicca filosoofiat oma elus rakendan, milliselt ma seda loon on minule kuuluv ning seda saate siin ka näha. Wicca ei kuulu mulle, mina ei ole seda loonud, kuid see kuidas ma seda siin teen, see kuulub. Samuti nagu meie lapsed ei kuulu meile või nagu kuld ei kuulu ehtemeistrile. Me võime olla loojad, kuid see millest me asju loome ei ole meie loodud. Ma ei kavatse ega soovi luua uut Wicca vormi ega taha jätta muljet nagu mina oleksin Wicca. Seetõttu on Von Wicca küünalde bränd nimetatud "Von Wicca" mis tähendab tõlkes "Wiccast". Ma soovin jagada oma teadmisi ja filosoofiat Wiccast, mille toel saab igaüks ise, kes seda vajab, selgitada välja oma isikliku elufilosoofia ja luua läbi Wicca täpselt see elu, mis teda igas mõttes teenib.


Kui sa oled tulnud siia, et näha minu rituaale ja loitse või piiluda minu Varjude Raamatut, siis pead kahjuks pettuma. Isegi, kui sa neid näeks ei saaks sa enamusest, mis seal kirjas on, mitte midagi aru. See on minu maagia, sinul on sinu maagia. Praktiseerides kellegi teise maagiat leiad sa ennast ühel hetkel olukorrast, kus sinu nii mina-pilt kui maailmapilt on tasakaalust väljas ja pigem segadust tekitav, kui abistav ja edasiviiv. Praktiseerides teise inimese maagiat oled sa sellest (inimesest) sõltuv. Sinust ei saa nii kunagi meistrit, sa jääd alatiseks õpilaseks. Seega need Wicca praktikad, mida ma siit alates edasi andma hakkan, on individuaalsed ja pigem mõeldud sisekaemuseks ja endamisi mõtisklemiseks, avastamiseks ja loomiseks.


Minu eesmärk ega soov ei ole mitte kellegi spirituaalseid vaateid ega religioosseid tõekspidamisi muuta. Ma tõsimeeli usun, et see ei puutu minusse. Küll aga olen ma siin, et õpetada kuidas oma elus natuke selgust luua, natuke enesekindlust kasvatada ja natuke rohkem vabadust kogeda.



20 views0 comments
bottom of page