top of page

3 viisi kodu ehtimiseks

Esimene lumi on maha tulnud ning lumekristallid sillerdavad valguse käes ja krõmpsuvad mõnusalt saapa all. Jõulud pole enam kaugel ning kiire elutempo juures on kodus hubase ja kutsuva õhkkonna loomine midagi enamat kui lihtsalt sisekujundus. Kodust saab sellisel hetkel mitte lihtsalt koht, kuhu tulla vaid pelgupaik, milles tahame end eemale rebida igapäevaelus rutiindrdy võitlusest tööl ja eraeluski.


Oma kodu hooajaline kaunistamine võib olla suurepärane viis sooja, lõõgastava ja hubase atmosfääri loomiseks, kuhu alati tulla tahad. Mis oleks veel parem viis hubase olemise saavutamiseks kui mõned loomingulised kaunistused ja loomulikult puhtalt põlevad sojaküünlad?



hubane magamistuba sügis-talvistes värvides


1. Küünlaleek

Kujuta ette, et tuled pärast pikka tööpäeva koju ning süütad ühe või kaks luksuslikku sojavahast küünla ning selle pehme, sädeleva sära laeb maha kogu päeva kiiruse ja stressi. Sageli on elu kiire ning rahuliku hetke loomine on lausa hädavajalik. Seetõttu on küünalde lisamine kodu ehtimiseks ideaalne valik. Pealegi, kas need külmad lumiselt karged õhtud ei kutsu lausa seda küünalde pehmet sära?



Vali sojavahast tehtud küünlad keskkonnateadlikelt ja -säästlikuelt kaubamärkidelt, nagu Von Wicca Candles ja kaunista süütundeta oma kodu. Küünlad mitte ainult ei lisa hingesoojust, vaid loovad ka rahustava õhkkonna pärast pikka päeva. Aseta küünlad oma diivanilauale, kaminasimsile või laternatesse ja naudi küünalde lohutavat värelevat valgust.


2. Tekstuurid

Kui ilm on jahe, võiks oma sisekujundusse lisada erinevate tekstuuride kihte. Kujuta ette pehmeid vaipu, kootud tekikesi ja kunstkarusnahast vaipu või isegi patju. Need puudutusele pehmed ja mõnusad tekstuurid ei paku sinule vaid mugavust, vaid annavad ka koju luksusliku tunde.



Lisaks on eelnevalt mainitud soojad ja hubased tekid ülifunktsionaalsed mitte ainult dekoratiivsed, sest mis saaks olla veel parem, kui peale pikka tööpäeva visata kingad või saapad jalast, astuda sooja pehme vaiba peale ja minna sossutada mõnusa pehme teki sees, juua kosutavat pärnaõieteed ning lugeda raamatut või vaadata mõnda lemmikseriaali?


Väga soodsa hinnaga leiad erinevaid tekke ja vaipu Pepco'st. H&M Home pakub samuti väga mitmekülgset valikut erinevate tekstuuridega tekkidest.


3. Sügis-talvised toonid

Vaheta oma särav kevad-suvine sisekujundus näiteks sügisest inspireeritud värvide vastu. Sügav oranž, beežikad, valged, rikkalik Burgundia ja maalähedased pruunid toonid saad väga lihtsalt lisada oma diivanipatjadesse, tekkidesse või näiteks seinakaunistustesse. Need on enamuses väga soojad toonid mis tekitavad hubasuse tunde, muutes sinu kodu kohaks, kus lisaks sulle endale tahavad ka sõbrad ja tuttavad lõõgastuma tulla.


Ja, et teha seda natuke sinu jaoks kergemaks, et ei peaks enne jõule pankrotti välja kuulutama, on siin sulle mõned üsna soodsad võimalused oma kodu kaunistamiseks:



Kunstipärased trükised: taskukohased seinakaunistused võivad sinu kodu seintele suurepäraselt anda täpselt selle viimase lihvi. Otsi digitaalseid allalaadimisi selliselt platvormilt nagu Etsy või telli väljaprintitud kangal seinakaunistusi Temu'st.


Hooajaline sümboolika: dekoratiivseid käbisid saab osta kindlasti Koduekstrast, kuid kui hästi läheb võid leida mõned käbid männimetsa jalutama minnes.

Kaltsukate leiud: Me kõik teame, et kaltsukatest võib sageli leida peidetud aardeid, nagu nt vanaaegsed rustic vaasid, küünlajalad või jõululaua jaoks sobivates värvides dekoratiivsed taldrikud.


Kodu hooajaline kaunistamine ei pea olema keeruline ega kulukas. Nende nippidega saad lihtsalt oma eluruumi muuta hubasemaks.


Niisiis, haara siit mõned sojaküünlad, aseta need diivanilauale lähedale hubasust loovatele tekstuuridele ja lase lihtsalt talvisel hõngul oma kodu täita. Nende lihtsate näpunäidete abil oled juba pool võitu koju toonud.

30 views0 comments
bottom of page