top of page

NÄDALAKAARDID: Kalad ei tohi alla anda, Veevalaja satub konflikti



Ma tahan rääkida töö tegemisest ja töövaimsusest. Ma olen oma 9-5ni tööd teinud tänaseks peaaegu 14 aastat. Ja töö tegemine on miski, mille kaudu pean leidma enda elus tähenduse ja eesmärgi väljaspool mind ennast. See peab hõlmama sügavat heaolutunnet, usku, et töö annab oma panuse, seotuse tunnet teiste inimestega ja ühise eesmärgiga ning teadlikkust ühendusest millegi suuremaga kui mina ise olen.


Juba mõnda aega ei ole minu 9-5ni töö mind enam ülal kirjutatud viisil toitnud. Varem oli tööl käimine täielik õndsus, nagu oleks kõik täiuslik, mis iganes see ka oli. Mul oli tunne, nagu oleksin hetkes mitte kiirustatud takka ülesannete, tähtaegade või tegevuste tõttu, vaid ma olin ühenduses suurema allikaga, millel oli sel hetkel nii minule kui minu töökohale imeline mõju.


See oli ehtne, autentne ja kõik tundus olevat loogiline ja tegelikult tundsin, et näen palju suuremat pilti nii iseendast, oma kolleegidest, klientidest ja üleüldiselt tööst ja sellest, kuidas kõik need erinevad aspektid ühte sobivad. Praegu on lood natuke teistsugused.


Kõigepealt mõtled sa kindlasti, kuidas siis tööl sellise vaimsuseni jõuda? Inimesed kogevad seda erineval viisil. Mõne inimese jaoks on töövaim "alati olemas" – nii kogevad nad oma tööd alati. Teised kirjeldavad oma vaimukogemust tööl kui nende väärtuste, uskumuste, võimete ja elukogemuse "kokkutulekut". Nende isikute jaoks töövaim näib tekkivat keskeas.


Kolmas viis tööl vaimselt kohale jõudmiseks on reageerimine muutvatele sündmustele. Seda võib vaadelda kui vaimset kriisi, vaimset kasvu või mõlemat ja see võib juhtuda igas vanuses. Ja selles faasis olen mina praegu.


Ja neljandaks - mõned inimesed kogevad oma tööl käisime kogemust kui kontekstitundlikku - see tähendab, et seda mõjutab nende kontekstuaalne keskkond ning see tunne tuleb ja läheb.


Ma nimetaks neid erinevaid viise tööl spirituaalsuse tõstmiseks, sest seda kogemust saab kirjeldada kui teekonda, millel on määravad ja muutvad hetked.


Kuigi kõigil ei arene töövaim ühtmoodi, on nende kogemus tööl sarnane. Inimestel, kellel on töövaim, on ka ühised isiksuseomadused, mis viitab sellele, et see ei ole mitte ainult see, mida inimene teeb töövaimu edendamiseks, vaid ka selle inimese loomupärane olemus aitab kogemusele kaasa.


Inimesed, kellel on töövaim, on tavaliselt hästi kohanevad isikud, keda iseloomustab sisemise harmoonia tunne, positiivne energia, kohusetundlikkus, eneseületus, avatus võimalustele ja spiritualne kalduvus. See on integreeritud mina-isiksus, kuna töövaimu olemus näib olevat isiksuseomaduste integreerimine, mida sageli peetakse üksteisega vastuolus olevateks.


Näiteks on töövaimuga inimestel iseloomulik keskenduda üheaegselt iseendale ja teistele. Nad on edasi püüdlevad, kuid altruistlikud, omavad kontrollitunnet, kuid on avatud võimalustele, on eesmärgile orienteeritud, kuid peegeldavad. Üllatus tuleb aga siis, kui avastad, et töövaimu olemasolu üksi ei taga pidevat positiivset töökogemust.


Inimesed, kellel on töövaim, võtavad vastutuse ja tegutsevad sellise elu loomise eest, mida nad soovivad, sealhulgas selle eest, kuidas nad tööd kogevad. Nad elavad teadlikult elu, mis on eesmärgistatud ja tähendusrikas, nad viljelevad spirituaalset maailmakäsitlust, väärtuspõhist elu, nad hindavad ennast ja teisi ja nad täidavad oma tassi neile tähendusrikkal viisil.


Neid käitumisviise saab õppida. Näiteks teadlikult elamine, st oma elu elamise tähelepanelikkus ning eesmärgi ja tähendusega elamise valimine on isiklikul tasandil töövaimu kasvatamisel kesksel kohal. Sinu kavatsus kellegi suhtes on sinu tegevuse kõige olulisem aspekt. Niisiis, sinu eesmärk on lahkus, kaastunne ja see, et sa pole sinu enda jaoks seal tööl, vaid sa nende jaoks... Kogu see kavatsus on osa vaimsusest, kuidas ma oma tööl asjadega tegelen. Millises faasis oled sina, millises näites sa ennast enim ära tundsid?









Jäär

Otsid endas tasakaalu juba mõnda aega. Ja kuigi me oleme inimestena juhendatud ja hoitud kõrgemate jõudude poolt on meil siiski vastuts iseeda elu üle. Ei saa tulla tasakaal kui inimene ei võta vastutust teha teistsuguseid valikuid. Oma valikute teadvustamiseks tuleb hakata neid märkama ning neid märgata mitmel erineval viisil. Üks neist on kui pidada päevikut oma töö ja eraelu otsuste kirjeldamiseks. Kirjuta need üles ning mõtiskle siis kas oled sarnaseid otsuseid varem teinud ning kuhu need sind on välja viinud. Selliselt luuakse oma ellu tasakaalu ja enesekindlust.


Sõnn

Alustad või alustasid millegagi mis toob sinu ellu uut kirge. Võimalik, et see on suhe inimesega, kuid võimalik, et see on ka suhe iseendaga mis luuakse läbi trenni, kirjutamise või muul sarnasel viisil. Tuleb hea periood milles on suurt kirge ning palju motivatsiooni. Huvitaval kombel sünnib ootamatust olukorrast tasakaal mis jääb püsima veel aastateks.


Kaksikud

Jällegi sama energia mis kahel eelneval. Kirglik soov midagi teha, kusagile poole liikuda. Toimub midagi põnevat, mitte väga ekstravagantset, kuid siiski põnevat. Sa leiad ennast olukorrast kus oled korduvalt varem olnud, sinu keha reageerib kuid eneseväljendus on ootamatult selge. Võtad tagasi oma sisemise väe ning kaitsed edukalt seda mis on oma.


Vähk

Vähk on selline kes alanud nädalal on avatud ja optimistlik. Tahab teistele väga anda, ilma vastu midagi ootamata. See pole niisama heldimus ega hea tuju. Sa oled teekonnal kus egoteadvus saab küpsemaks ning leiab, et ainult enese eest hoolitsemine ei too täielikku õnne ja rõõmu. Soovitus sinule on jätkata oma optimistlikku meelt, olla südamest avatud ning anda nendele kes abi küsivad ja vajavad. Kuid ole ettevaatlik, mõnikord küsivad abi need kes seda tõeliselt ei vaja, küsivad abi need kes üht lihtsalt ära kasutada tahavad. Ole valmis abistama kuid ära tee seda enese arvelt.


Lõvi

Paned tähele, et sinu meeltesse on tulnud uued mõtted, uued ideed. See kõik on märk sinu teadlikkuse laienemisest. Kõigel neljal tasandil on toimunul harmoniseerimine ning koherentsus on kindlasti märksõnaks. Võib olla, et oled millegagi pikalt maadelnud ning nüüd on lahendus sinu värsketes mõtetes. Usalda oma tundeid ja mõtteid, proovi neid lahendusi ellu viia ning ära lase ennast välistest mõjutajatest häirida.


Neitsi

Ei tea mis selle armukadedusega siis ikkagi on? Kas on ikka kindel, et sinu armukadeduse põhjustab see inimene? Millised tõendid sa selle tunda valideerimiseks iseendale esitad? Mõtle hoolikalt mis energiaga armukadedus on. Kui sinu kaaslane sind petaks, kas sa tunneksid pigem armukadedust, viha või kurbust? Küsi endalt kus on alguse saanud sinu armukadedus ning kellele see tunne kuulub?


Kaalud

Läheb konfliktseks. Tuleta meelde mis juhtus viis aastat tagasi. Kas oli sarnast konfliktset olukorda kus sa tundsid end piiratuna, piinatuna ning jõuetuna midagi teha? Tungiv soovitus on selle olukorra sisse vaadata ning hinge tõmmata. Ära üldse mõtlegi seda situatsiooni kohe lahendama hakata, sest sa ei tea täpselt millega sinul on tegu. Esivanemad soovitavad, et sinul on tarvis aega olla eraklik, et peegeldada oma viie aasta taguseid sündmusi ning inimesi enda elus. Pane tähele kes mis rolli siis mängis, märgi ära kes mis rolli täna mängib ning ole eriti tähelepanelik mida sina tunned eelnevalt sellele situatsioonile ning ka konflikti ajal. Veelkord - ära hakka olukorda lahendama, kui sa otsid peegeldust ja vastuseid iseendast ja oma minevikust, mõistad neid, tunnistad neid siis see olukord laheneb iseenesest!


Skorpion

Ei noh, mis me Skorpionist ikka räägime. Sinul on eriti vahva nädal ees. Mis iganes sind siin möödunud nädalal alla poole oma keskmist emotsionaalset tasakaalu tõmbas, on nüüd ringiga jõudnud teisele poole. Oodata on häid uudiseid, kõik kuidagi laheneb väga kenasti. Võiks öelda, et ilma suurema kisa ja kärata ning selle eest on ainult võimalik tänada sul iseennast. Oled endale kindlaks jäänud ning elu premeerib sind iseenda valimise eest kohe külluslikult. Väga põnev periood, palju naeru ja kergust, hinge-luksust ja täiuslikkust. See nädal tahaks ma isegi Skorpioni nahas olla…


Ambur

Ambur, sinul ei ole kerge praegu. Aga mida rohkem sa sellest jamast üritad välja rabeleda seda sügavamale sa vajud. Nii võib uppuda lausa. Mis siis teha? Noh, esiteks arvavad esivanemad et peaksid veidi endasse tõmbuma, eemalduma konfliktsest olukorrast, olgu see siis sinu sees või sinust väljaspool olev. Tegelikult ei ole vahet kus konflikt asub sest selle juured on ikkagi meie sügaval alateadvuses. Neid alateadlikke konflikte mis loovad konflikte meie välismaailma on võimalik hakata märkama ning ümber kirjutama. Kuidas neid märgata? See on pingutus märkata mida sa iga päev teed. Alusta sellest, et pane tähele oma automaatseid tegevusi. Näiteks seda kuhu sa automaatselt ilma mõtlemata paned oma võtmed. Millised on sinu alateadlikud tegevused mida sa tähele ei pane? Kui suudad neid märkama hakata, hakakd märkama ka oma mõtteid, tundeid ja uskumusi mis on aidanud luua selle ebamugava situatsiooni ja eluetapi milles praegu oled. Kõik on mööduv, kuid kui sa seda kuidagi ei lahenda, on ta korduv.


Kaljukits

Ei, noh muidugi. Kaljukits sai maagi kaardi. Mis see siis tähendab? No praeguses kontekstis tähendab ta seda, et sa saad hullumoodi suud vahutada alanud nädalal. Ühest küljest ju väga tore, sest oled niikuinii loomult küllaltki hea suhtleja. Inimestele sa meeldid, sest oskad neid kuulata ilma vahele segamata ja neist üle rääkimata. Kuulamine on suhtlemise kõige kõrgem vorm ka iseenesest. Paned tähele mida inimesed vajavad, kuulad neid ja siis saad nendele jagada uusi huvitavaid vaatepunkte kuidas oma elu või tööasju vaadata või tunnetada. Muidugi tuleb palgaga ka päris mitmele Kaljukitsele üllatus. On see meeldiv või ebameeldiv, seda sa pead oma kontolt ise vaatama, esivanemad lihtsalt mainisid et mitmetel võib siin plaanis üllatusi tulla.


Veevalaja

Ei ole saladus, et Veevalajal tuleb keeruline aasta. Parem on kui on keeruline aasta, see tähendab kasvu ja võimalust oma järgmist aastakümment elada teisiti, kindlasti paremas ja kõrgemas sageduses. Mul ei ole sinule väga meeldivaid uudiseid. Ma hoiatan, sest esivanemad hoiatavad. Konflikt tuleb, mingisugune läbikukkumine või suuremat sorti hirm. Võimalik, et koged mõnele suhtele mõeldes või oma finantsolukorda hinnates suurt ja sügavat ärevust. Palun vaata kuni 10a taguseid sündmusi. Mis seal toimus mis oli seotud raha ja paarisuhetega? Vastused sellele mustrile on selles ajavahemikus. Palun kirjuta üles mida sa kardad, mida sa arvad, et näed ja tajud ning meenuta missugused sarnased olukorrad oled läbi elanud viimase 10 aasta jooksul. Niiviisi peegeldades sa mõistad millist mustrid sa mängid. Tunnista endale seda, mõista seda, võta see omaks ning ole avatud sellele mis lahendusi sinu enda Kõrgem Mina sinule pakub. Ei tule taevast sinule lotovõitu ega lahenda neid olukordi ära. Olen ennegi öelnud, et ka see läheb mööda kuid on korduv mõne nädala, kuu või aasta pärast, kui seda ära ei lahendata.


Kalad

Tundub, et sa oled küllaltki heitliku meelega. Emotsioon siin, emotsioon seal… Tähendab, asjalood on nii, et esivanemate sõnul sa tead mida tahad. Sul on mingi eesmärk, mingisugune oluline siht mida soovid saavutada. Ja siis selle sihi kõrval on vähemalt kuus põhjust miks sa ei peaks seda tegema, miks sa ei võiks seda teha, miks sa ei saaks seda teha või miks sa ei tohiks seda teed minna. Esivanemad ütlevad, et see on mõttetus mis sa teed ja see tuleb sul kohe ära lõpetada. Idee on sul hea, ära otsi põhjuseid miks mitte sellega lõpuni välja minna. Ainukene takistus on sinu enda peas ning esimene takistus mis välismaailmast sinule peegeldub ei tähenda, et tegemist oleks vale teekonnaga. Elu ei olegi alati lilled ja liblikad. Vahel universum testib sinu soovi ja vastupidavust. Sinu pingutuse järgi hinnatakse sinu tasu suurust. Kas sa siis tõesti soovid, et kõik tuleks sinuni kerguse ja lihtsuse ja rõõmuga? Sa oled valmis nende takistustega silmitsi seisma.


bottom of page